Perinteiden ja tapojen maa

Syksy – kun Jumala päätti maalata puiden lehdet kullan ja kuparin väreillä, joka miellyttää sekä sielua että silmiäkin, ja auringonlaskut, joiden violetin sävyt yhdistettynä voimakkaaseen oranssiin ja poltettuun vaaleanpunaiseen laskeutuvat vilkkaasti maan päälle joka ilta. Syksyn ilo ei ole pelkästään visuaalista vaan myös aistinvaraista, se voidaan tuntea erityisesti makusilmuilla.

Olemme onnekaita, koska iELM:n tuotantotoiminta tapahtuu yhdessä Itä-Euroopan kauneimmista maista; joten voimme huomata jokaisen kulkevan vuodenajan avulla kuinka ihana ja aito Romania on. Tämä paikka ympäröi meidät salaisuuksilla ja perinteillä, opettaa meille miten voimme arvostaa elämää, tarjoaa meille kauneuden ehtymätöntä lähdettä, jota soveltamme omistautumisella ja ihailulla kaikissa iELM:n luovissa prosesseissa.

Romanialaiset pitävät pyhyydessä vanhoja ja muiniaisia tapojaan, kunnioittaen juhlien perimyttä ja aitoutta kultuurissaan. Olemme uteliaita ja haluamme tutkia tämän maan monimuotoisuutta, joten olemme tehnyt tutkimusen romanialaisen kansan tärkeimmistä syksyn perinteistä.

Sanotaan, että syksyn sadonkorjuun perinne on peräisin traakkialaisista maista, jossa romanialaisten esi-isät, eli daakialaiset asuivat. Näin ollen, syksyllä kyläläiset juhlivat suurella ilolla Sadonkorjuunpäivää, erityisillä rituaaleilla Syyspäiväntasausta, taidokkasti viininkorjua ja rypälemehun valmistusta ja riemulla Transsilvanian tryffeli-metsästystä.

Copyright & Photo Credit: Răzvan Voiculescu

Vielä elokuun lopussa ilmestyvät pavut ja sienet. Sen jälkeen kasvitarhoista löytyvät kurkut, perunat, herkulliset omenat, päärynät, kvittenit, luumut, pähkinät (pähkinöitä pudotetaan alas puista), sipulit ja kukkakaalit. Mutta syyskuu on omistettu pääasiasa rypäleihin ja sitten purjoihin. Lokakuussa korjataan kaalia, kurpitsaa (vain pakkasen jälkeen) ja seljaa. Talven lähellä, marraskuussa meillä on tyrniä. Näiden hedelmien ja vihannesten sadonkorjuu edustaa kaikkea, jota varten kyläläiset ovat työskennelleet keväällä ja kesällä, siksi se on todella erityinen hetki, jota juhlitaan paikallisten festivaalien, messujen, kansantanssien ja yleisen hyvinvoinnin kautta. Täällä lapsilla on vielä mahdollisuus syödä tuoreita, kausiluonteisia hedelmiä ja vihanneksia, joita viljelevät  pienet viljelijöiden yhteisöt, jotka kunnioittavat vuodenaikojen vaihtelua.

Muinaisista ajoista, daakialaiset, jotka asuivat luolissa Romanian nykisellä alueella ja olivat aurinkokalenterin hyvät ystävät, harjoittelivat Syyspäiväntasauksella alueen erityisiä rituaaleja lauhduttamaan tulevaa talvea ja varmistamaan ensi vuoden runsasta satoa.

Viinitarhojen sato alkaa virallisesti 14. syyskuuta, ja syksyn ensimmäinen rypälemehu on tehty rikkomalla rypäleet korissa. Talven tryffelejä metsästetään syyskuusta joulukuuhun.

Perinne vaati meitä syksyllä aloittamaan regeneroinnin ja introspektiivisuuden, kuten Luonto tekee.

Syksy – kun Jumala päätti, että meidän pitää olla onnellisia.

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet

Seuraa meitä instagramissa
[enjoyinstagram_mb]