Uimisen hyödyt kaikenikäisille lapsille

Uiminen on yksi parhaista urheiluharrastuksista lapsille. Se tarjoaa monia hyötyjä lapsille, myös vauvoille.

Vaikka uiminen on vesiurheilua, sen vaikutukset huomaa jokapäiväisessä elämässä. Lapset, jotka osaavat uida ainakin jonkin verran tai kunnolla, ovat paljon itsevarmempia ihmissuhteissaan ja luottavat omiin kykyihinsä.

Vedessä selviytymiseen tarvittavien kykyjen kehittämisen lisäksi lapset todella nauttivat uimisesta. Vedessä on lukemattomia leikkimahdollisuuksia ja lapset voivat tehdä vedessä monia eri asioita kilpailuista tai joukkuepeleistä sukelteluun.

Seuraavasti käsittelemme uimisen hyötyjä kaikenikäisille lapsille, joten huomioi nämä seikat valitessasi lapsellesi urheiluharrastusta.

Vauvojen uiminen

Koska vauvat eivät osaa hallita liikkeitään ja refleksejään hyvin, uiminen auttaa heitä kehittämään tuki- ja liikuntaelimiään. Pikkuiset oppivat liikuttamaan jalkojaan ja käsiään tahdissa, mikä myös edistää kävelemisen oppimista ja kehittää näppäryyttä.

Varhaisessa vaiheessa uimaan oppivat lapset tuntevat olonsa turvalliseksi vedessä. Vesi muistuttaa heitä elämästä kohdun sisällä ja auttaa heitä pidättämään hengitystä pelästymättä ja ongelmitta. Lisäksi jos vauvasi osaa uida, voit olla rauhallisin mielin, sillä tiedät, että pikkuisesi osaa selviytyä.

Uiminen kannattaa aloittaa noin neljän kuukauden iässä, jotta ympäristöjen muuttuminen ei tunnu äärimmäisen voimakkaalta. 

Lasten uiminen

Luonnollisestikin uimalla oppii selviytymään vedessä, mutta uiminen tukee lisäksi lapsen kehitystä monin tavoin. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että uiminen auttaa luomaan turvapaikan, jossa lapsi voi oppia monia elämässä hyödyllisiä asioita, kuten itseluottamusta ja turvallista käyttäytymistä vedessä. Uimakoulussa lapsi saa ystäviä, joita hän ei muuten tapaisi, ja joutuu menemään mukavuusalueensa ulkopuolelle. 

Uimalla lapset oppivat hallitsemaan hengitystään ja pärjäämään stressaavissa tilanteissa. Uiminen auttaa myös lapsia, joilla on hengitysongelmia, kuten astma.

Muista, että lapsella tulee olla uimatunneille mennessään sopiva uimapuku. Sopiva uima-asu suojaa lasta mahdollisilta hankaluuksilta ja ongelmilta uimatuntien aikana ja auttaa lasta liikkumaan itsevarmasti ja mukavasti.

Valitse materiaali, joka pitää lapsen ruumiinlämmön tasaisena riippumatta siitä, pidetäänkö uimatunnit sisäuima-altaassa vai jossain muualla. Näin lapsi voi nauttia uimatunneista ja vedessä olemisesta. Voit myös valita UV-uimapuvun, jos lapsi käy uimatunneilla ulkouima-altaissa.

iELM tarjoaa lapsille suuren valikoima uima-asuja, jotka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja jotka parantavat lapsen turvallisuutta ja mukavuutta.

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet