Vinkkejä kouluun paluuseen: Miten autat pienokaistasi valmistautumaan uuteen kouluvuoteen

Lapset kokevat paljon tunteita uuden kouluvuoden alkaessa. Yhtäältä kesä on päättymässä ja uudet velvollisuudet alkamassa, ja toisaalta he näkevät jälleen ystävänsä. Auta lastasi valmistautumaan kouluun paluuseen etukäteen, jotta se ei tuntuisi ylivoimaiselta.

Pienokaiset eivät aina ilmaise ahdistustaan sanoilla. Etsi tällaisissa tilanteissa merkkejä hänen tunnetilastaan: hän tarvitsee huomiota tavallista enemmän, hänen unirytmissään on muutoksia, hän on ärtynyt, hänellä on keskittymisvaikeuksia tai hän itkee ilman syytä.

Helpottaaksesi pienokaisesi paluuta kouluun, meillä on sinulle seuraavia vinkkejä:

Puhu lapsellesi

Ensimmäinen askel on selvittää, miten hän suhtautuu uuden kouluvuoden alkuun. Varmista, että hän ymmärtää, että tuet häntä aina. On tärkeää, että hän voi helposti puhua sinulle muista oppilaista, opettajista tai koulutunneista.

Kerro lapsellesi, että hän voi aina puhua kanssasi hänen epäilyksistään, peloistaan tai muista epämukavista tunteista. Ole kärsivällinen, ymmärtäväinen ja rohkaiseva. On helpompi olla vanhempi, kun tiedät miltä hänestä todella todella tuntuu. Jos pienokaisella on kysymyksiä, joihin et osaa vastata, älä arvaa. Tämä on hyvä tilaisuus löytää vastaukset yhdessä.

Mikäli mahdollista, pidä lomaa ensimmäisen kouluviikon aikana, jotta voit auttaa pienokaistasi tottumaan uuteen rutiiniin.

Aivojumppa

Kesän aikana lapsilla on vähemmän mahdollisuuksia käyttää tiettyjä kouluvuoden aikana hankittuja tietoja ja taitoja. Auta häntä pääsemään takaisin koulun tai lastentarhan rutiiniin lisäämällä hänen päivittäiseen ohjelmaansa joitakin aktiviteetteja, jotka stimuloivat keskittymiskykyä, muistia ja huomiota.

Lukeminen on yksi tehokkaimmista tavoista harjaannuttaa pienokaisen mieltä. Lukekaa yhdessä päivittäin 1-2 viikkoa ennen koulun alkamista. Kysy lapseltasi kysymyksiä tarinan tapahtumista, jotta voit stimuloida logiikkaa ja mielikuvitusta.
Jos lapsesi on hieman vanhempi, ota selvää, mitä oppikirjoja hän tulee käyttämään alkavana lukuvuotena. Auta häntä tutustumaan näihin kirjoihin ennen koulun alkua. Näin hän on itsevarmempi oppituntien aikana.

Säädä hänen unirytmiään

Määritä kohtuullinen nukkumaanmenoaika ja herätysaika niin, että pienokaisesi tottuu vakiorutiiniin. Tällä tavoin helpotat siirtymää ja varmistat, että hän saa tarpeeksi lepoa. Lapset tarvitsevat 10-11 tuntia unta per yö, siihen asti, kun he ovat täyttäneet 12 vuotta.

Kun lapsi saa tarpeeksi lepoa, hän voi paremmin keskittyä, muistaa asioita ja olla luova. Jos pienokaisen on vaikea saada unta, hänen kannattaa tehdä jotain rentouttavaa ennen nukkumaanmenoa. Esimerkiksi mennä lämpimään kylpyyn tai kuunnella rauhallista musiikkia.

Anna pienokaisesi valita tarvikkeensa

Valitkaa päivä ja menkää yhdessä ostoksille. Anna lapsesi valita ostokset budjetin rajoissa. Kun hän saa valita haluamansa koulutarvikkeet, hän on innokkaampi käyttämään niitä ja voi harjoitella järjestelytaitojaan. Suosittelemme, että teet tämän ajoissa niin, että varmasti löydätte kaikki lapsesi tarvitsemat tarvikkeet.

Ja mitä tulee lasten vaatteisiin, valitse sellaisia, mitä lapset voivat helposti itse pukea päälleen. Sosiaalisen etäisyyden pitämisen aikoina, kun vanhemmat eivät voi olla yhteydessä lastentarhaan tai kouluun lapsen pukeutumisen suhteen, vaatteet, joihin he voivat pukeutua yksin, ovat käteviä.

Luo tila ja aikataulu opiskelulle

Lapsesi iästä riippumatta jokaisen kouluvuoden alussa hänen opiskelutilansa tulee sisustaa ja järjestää uudelleen hänen tarpeidensa mukaan. Sen täytyy herättää hänen kiinnostuksensa, luovuutensa ja keskittymiskykynsä.

Kun järjestät pienokaisesi tilaa, ota huomioon seuraavat asiat: valitut värit, pöytä, tuoli, valaistus ja säilytystila.

Jotkut lapset ovat innostuneita, toiset pelokkaampia. Huolimatta siitä, miten lapsesi odottaa kouluvuoden alkua, varaa aikaa auttaaksesi lasta siirtymään helposti vapaista kesäpäivistä kiireisiin koulupäiviin.

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet

JÄTÄ VASTAUS

Seuraa meitä instagramissa