Viisi jouluista aktiviteettia kotona lapsille ja perheelle

Ensimmäistä kertaa johonkin aikaan vanhemmat ja lapset (ja jopa isovanhemmat) asuvat saman katon alla ympäri vuorokauden. Tämä tilanne antaa meille mahdollisuuden rakentaa vahvempia yhteyksiä perheenjäseniimme.

Vaikka emme osanneet kuvitella näitä tapahtumia vuoden alussa, talven juhlapyhät ovat täällä! Sosiaalisen etäisyyden sääntöjen ollessa käytössä voimme kuitenkin tarkastella valoisaa puolta: meillä on mahdollisuus viettää laadukasta aikaa läheistemme kanssa ja nauttia merkittävistä pienistä asioista.

Lisäksi lasten kannalta on entistä tärkeämpää, että he tuntevat joulumielen. Lasten ei ole helppoa lopettaa vuorovaikutusta ystäviensä kanssa, olla käymättä koulussa tai päiväkodissa tai lopettaa osallistuminen erilaisiin aktiviteetteihin kodin ulkopuolella.

Tässä on muutamia ideoita perheen aktiviteeteista, jotka tekevät lapsestasi onnellisen juhlapyhien aikana.

1. Tee kortteja ja lähetä niitä lähimmäisillesi

Yksi tapa saada lapsesi tuntemaan vahvempi yhteys ystäviin ja perheeseen on tehdä henkilökohtaisia kortteja yhdessä. Lähetä niitä sitten lähimmäisillesi. Voit ladata malleja Internetistä, tulostaa valokuvan perheestä tai käyttää värillistä paperia ja kyniä.

Lopputulos sisältää varmasti paljon viehätystä ja sentimentaalista arvoa. Lisäksi tämä testaa lapsen mielikuvitusta.

2. Järjestä perheen valokuvaussessio


Mainitsiko joku söpöt lasten vaatteet? Pörröiset villapuserot, joissa on joulukuusia ja lumihiutaleita? Tämä on täydellinen tilaisuus pukea koko perhe yhteensopiviin vaatteisiin joulun juhlapyhien hengen mukaisesti.

Valitse valokuvauksen teema, käytä rekvisiitta, ota kaakaomukit käteen ja hymyile! Vuosien aikana tulet katsomaan näitä valokuvia ja muistamaan yhdessä vietetyt kauniit hetket kotona.

3. Keksi uusia perinteitä


Jos et tiedä, mitä tehdä juhlapyhien aikana, harkitse uuden jouluperinteen aloittamista. Olipa kyseessä sitten ruoanlaitto yhdessä tai elokuvamaraton, löydät varmasti perinteen, jota lapsesi odottaa joka vuosi.

4. Lautapeliturnaus

Valitse lempipelisi lapsesi kanssa ja ajoita koko perheen lautapeliturnaus. Muista valita voittajalle palkinto!

Tämä on hyvä tilaisuus treenata lasten mieltä ja muistuttaa heitä reilun pelin hengestä.

5. Lahjoita leluja


Joulun keskeisiä teemoja ovat ystävällisyys, empatia ja epäitsekkyys. Lapsesi voi toimia joulupukin apurina ja tuoda iloa muille lapsille. Valitse lahjoitettavat lelut ja lasten vaatteet, pakkaa ne siististi ja lahjoita lähimpään paikkaan, jotka ottavat lahjoituksia vastaan.

Vaikka ajat ovat tällä hetkellä vaikeita, joulu antaa meille hetken hengähdystauon, jotta voimme muistella tänä vuonna saamiamme kauniit asioita ja oppeja. Voimme ladata akkujamme ja aloittaa uuden vuoden iloisesti, energisesti ja optimistisesti!

Hauskoja juhlapyhiä!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply