Unkarilais-intialaisen jalosukuisen perheen jalanjäljillä Transsilvaniassa

Hei, rakas syyskuu, olemme odottaneet sinua, että tulet ja maalaat syksymme palettisi uskomattomilla väreillä!

Tule ja ota reppusi nopeasti, ei ole aika selityksille!

Olemme menossa kohti Mikes linnaa Zabolan maatilalla, upean ja jo tunnetun Transsilvanian sydämessä, mutta emme etsi nyt Draculaa, vaan haluamme rentoutua erämaassa keskellä luontoa ja usein täydellisessä hiljaisuudessa. Uskomme, että yksi tärkeimmistä inspiraation lähteistämme koskien kaikkia iELM:m tuottamia vaatteita on olla läsnä nykyhetkessä ja olla tietoinen kaikesta ympärillämme; joskus inspiraatio tulee yksinkertaisesti silloin, kun olet oikeassa paikassa. Olemme löytäneet joitakin näistä hämmästyttävistä paikoista ja emme aio pitää ne salassa! Epäilemättä jaamme kanssasi iELM:n matkoja ja itsetutkisteluja.

Pieni kylä Zabala, jossa kiinteistö sijaitsee, ulottuu vain 230 kilometrin päässä Bukarestista, Romanian pääkaupungista. Seuraamalla vuoristossa kulkevaa tietä voidaan ajaa autolla linnalle mahtavassa ja erittäin aidossa maisemassa – silmiesi edessä lammaslauma ylittää tie, nautakarjat laiduntavat lähellä olevilla laitumilla, ja ympärilläsi näet Transsilvanian perinteiset värikkäät talot, pienen unkarilaisen yhteisön asuinpaikat. Tarina alkoi kun unkarilainen  kreivitär Transsilvaniasta meni naimisiin jalosukuisen intialaisen, Chowdhuryn kanssa.

Suuri portti tervehtii kaikki maatilalle saapuvia vieraita. Tästä lähtien sadut tulevat eläväksi ja ihastuttavaksi todellisuudeksi. Valtava puisto ulottuu kaukaisiin mäkiin ja niiden yli metsistä löytyvät kartanot vierailijoiden majoitusta varten.

Jos unohdit jättää ajatukset, huolenaiheet tai ongelmat sisäänkäynnillä, älä huoli, tämä paikka saa sinut unohtamaan ne ja voit uppoutua virkistyskeskukseen.

Sinulla on mahdollisuus makaa aurinkotuoleilla ja nauttia kevyestä syksyisestä auringonpaisteesta ja lammen upeasta näystä; voit tutkia järven ja järvellä sijaitsevan pienen saaren; käydä kaikessa kartanossa ja niiden hämmästyttävissä huoneissa; voit pyöreillä järven rannalle; voit kiivetä mäkeä, kävellä metsässä, tutustua puupaviljonkiin ja saunaan metsässä; voit kävellä tunnetuilla ja piilotetuilla polkuilla; voit yksinkertaisesti ihailla maisemaa; tavata hevosia ja lampaita; sinulla on mahdollisuus ratsastaa; hengittää metsän puhtaan ilman; lukea lempikirjasi viltillä maaten keskellä metsää. Se ei ole osa monimutkaista unta, nämä toiminnot ovat Zabolan maatilan konkreettisia todellisuuksia.

Illallinen tarjoillaan vanhoissa talleissa kynttilänvalossa, ja sekä herkulliset ateriat että valikoima laadukasta musiikkia kuuluvat säännölliseen valikkoon. Ennen nukkumaanmenoa sinun ei pitäisi hukata mahdollisuutta juoda kuppillista kuumaa teetä patioarkkien alla, kuunnellen sirkuksia ja katsoen syvälle yön pimeyteen!

Voit tehdä yökävely kaduilla, jotka johtavat pimeyden peittämään Autotalliin. Jos kiipeät narisevia portaita, kuljet eteenpäin käytävällä, viimeinen ovi vasemmalla: Punainen Huone. Jatka iltasi lukemalla hyvää kirjaa kylpyammeessa, mukavalla tulella takalla ja kuuntellen Debussyn lumoavaa musiikkia, Arabesque nro. 1 ja nro. 2 taustalla.

Maailmankaikkeus oli hyvä kanssamme oleskellessamme Zabalan maatilalla, eikö niin? Selkeillä inspiroivilla mielillä voimme palata unelmiin ja mielikuvituksiin, piirroksiin ja piirustuksiin, ja voimme leikata ja ommella pieniä ainutlaatuisia ja kauniita iELM-vaatekappaleita.

Paikat kuten Mikes-linna, ei niin kaukana iELM:n tehtaalta (noin 190 km erittäin viehättävällä tiellä) täyttävät sielusi positiivisella energialla, ruokivat luovaa mieltäsi uusilla ideoilla, lisäävät ehdotonta rakkauttasi luontoon ja houkuttelevat uusia löytöjä ja etsintöjä sekä ulko- että sisämaailmassamme – sellaisten paikkojen vierailu pitäisi olla ensimmäinen ja tärkein toimintomme syksyllä.

Viimeinen makea vihjemme paluumatkalle: pysähdy Ozunissa (unkariksi: Uzon) ja osta kuuluisa Kürtőskalács, erityinen unkarilainen lasitettu jälkiruoka.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply