Satumaa ja keijumaailma lapsuudessa

Ajattelimme tänään lapsuudesta. Niin yksinkertainen. Itse asiassa ajattelemme joka päivä siitä. Tämä on meidän tehtävämme!

Me iELM:ssä teemme usein aikamatkat elämän alkuvuosiin, etsien vilpittömyyttä, mielikuvitusta ja iloa, joita olimme jatkuvasti eläneet ja yritämme löytää, mikä loi kaikki nämä ihmeelliset tunteet, mikä aiheutti iloisuuttamme ja leikkisyyttämme. Yritämme todellakin „päästä lasten mieleen”, koska meillä on paljon opittavaa heistä!Lasten maailma on ainutlaatuinen, erityinen paikka, jossa ihmeelliset asiat tapahtuvat mielikuvituksen monilla tasoilla. Mikään ei ole koskaan tylsää tässä maailmassa, koska maisema muuttuu jatkuvasti, hahmot ilmestyvät ja katoavat, hankkivat uusia voimia tai muuttavat ulkonäkönsä, muuttuen unelmasta syntyneeksi taruolennoksi. Pienokaiset löytävät tässä luomoavassa keijumaailmassa seuraamisen arvoisia sankareita ja luotettavia ystäviä, haasteita ja voittoja, ainutlaatuisia kokemuksia ja loputtomia pelejä.Lasten maailma on täynnä ainutlaatuisia värejä ja kuvioita. Tutkimusten mukaan vauvat alkavat vähitellen erottaa värejä vasta viiden kuukauden iässä. Värien näky on yksi elämän löytöretkellä olevien vauvojen ja pienten lasten houkuttelevimmista kokemuksista – lasten mikro-kosmoksessa värit sekoittuvat odottamattomalla tavalla, ne luovat pieniä satumaita, määrittelevät ja muokkaavat asioita; he voivat ilmaista itseään värien avulla, oppivat luomaan assosiaatioita ja he tulevat luoviksi. Oletko huomannut, miten me pidämme kiinni tietyistä väreistä koko elämässämme? Muistuttaako se meitä lapsuudesta?Lasten maailmassa asuvat lukuisia satueläimiä, väreillään ja muodoillaan ainutlaatuisia. Nämä upeat olennot osallistuvat satujen seikkailuihin, olivatpa ne maapallolla, meressä, tai toisella planeetalla; he voivat olla siivillä varustettuja, voivat olla olentoja, joka on vain puoliksi ihminen, he voivat puhua, voivat  ylittää ajan ja tilan, ja he kaikki ovat poikkeuksellisia. Kun valitsemme tekstiilejä iELM:in vaatteille, ajattelemme lasten näkökulmasta: mikä materiaaleista herättäisi heissä lasten maailmassa elämisen iloa? Ehkä jonkinlainen kuvio, joka aina muistuttaa heitä tästä tarinaympäristöstä, tai jopa malli upeilla eläimillä, tai ehkä erityinen tekstuuri epätavallisilla väreillä?Kun palaamme lasten maailmaan, ymmärrämme tämän värikkään ja fantastisen kuvittellisen paikan suunnattomia mahdollisuuksia,  jonka kautta persoonallisuutemme muodostuu nuoresta iästä lähtien.

Meidän täytyy rohkaista ja tukea pieniä haaveileviä tutkimusmatkailijoita heidän pitkällä matkallansa, nimeltään elämä. Lähdetään siis lasten maailmaan!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply