Mitkä ovat sopivimpia lasten vaatteita talvisäähän?

Kylmän vuodenajan saapuessa vanhemmat pohtivat, miten pukea lapsensa, jotteivät he vilustuisi, mutta jotta he kuitenkin tuntisivat olonsa mukavaksi. Älä anna kylmän sään haitata lastesi leikkejä ja pue pikkuisesi kunnolla. Tähän tarkoitukseen voit valita lasten vaatteet, jotka on valmistettu softshell-kankaasta.

Kuinka lämpimästi meidän pitäisi pukea lapsemme?

Yleinen sääntö on ottaa oma pukeutumistapa huomioon. Alle kuusikuukautisilla vauvoilla pitäisi olla lisäkerros vaatteita. Jos esimerkiksi sinulla on pitkähihainen pusero paksun takin alla, pue pikkuisesi samalla tavalla, mutta pue hänelle lisäksi villapaita. 

Varmasti huomaat, miten pikkuinen reagoi tähän. Jotkut ihmiset tuntevat kylmää herkemmin kuin toiset ja tarvitsevat enemmän vaatetusta, kun taas toiset pärjäävät kevyemmällä vaatetuksella. Jos lapsi ei pysty kertomaan, onko hänellä kylmä tai lämmin, tarkista, onko hänen niskansa hikinen ja riisu tarvittaessa yksi vaatekerros pois. Jos niska on kylmä, lapsella on todennäköisesti kylmä.

Sinun pitäisi myös huomioida lapsesi aktiivisuustaso. Lapsi, joka ei ole vielä taapero ja joka viettää paljon aikaa lastenrattaissa, pitäisi pukea paksumpiin kerroksiin kuin temmeltävä lapsi, joka juoksee ja kiipeää. Samoin lastenvaunoissa oleva lapsi on suojattava paremmin kylmältä kuin lastenrattaissa istuva lapsi.

Kuva: saandraoberg

Montako lasten vaatekerrosta on tarpeen, jotta lapsella on varmasti riittävän lämmin? 

Lasten ulkopukeutumiseen suositellaan kolme kerrosta: aluskerros, joka imee hikeä ja ylläpitää ruumiinlämpöä, välikerros, joka toimii lisälämmöneristyksenä ja ulkokerros, joka suojelee lasta huonolta säältä (sade, tuuli, lumi ja pakkanen). 

Lasten vaatteiden ensimmäinen kerros – aluskerros

Tämä ensimmäinen kerros on valmistettu luonnonmateriaaleista, joilla on korkea kosteuden imeytymisaste, kuten villa ja silkki tai luomupuuvilla. Aluskerroksen on kuivuttava nopeasti ja sen on ylläpidettävä ruumiinlämpöä, vaikka se olisi märkä.

Lasten vaatteiden toinen kerros – välikerros

Välikerroksen rooliin kuuluu tarjota lisäsuojaa kylmältä, mutta vaatteiden on oltava tarpeeksi kevyitä, jotteivät ne olisi epämukavia. Voit valita polarin, villatakin ja neulehaalareiden kuten iELM:n väliltä, joka sopii myös sisäleikkeihin.

Lasten vaatteiden kolmas kerros – ulkokerros

On suositeltavaa, että lapset käyttävät ulkovaatteita, jotka on valmistettu läpäisemättömästä kankaasta, joka suojaa tuulelta ja vedeltä. Yksi parhaista vaihtoehdoista on iELM:n softshell-haalarit. Niiden kangas on sileä ja hankauksenkestävä ja ne on pehmustettu lämpimällä fleecellä, jossa lapsen iho pääsee hengittämään.

Näin ollen kylmään vuodenaikaan sopiviin lasten vaatteisiin pukeutuneina lapset voivat vapaasti leikkiä ulkona.  

 

Main Foto: detweelingzusjes

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet

JÄTÄ VASTAUS

Seuraa meitä instagramissa