Miten voit järjestää lapsesi huoneen ja huomioida samalla lapsesi itsemääräämisoikeuden?

Monet tutkimukset osoittavat itsenäisyyden tärkeyden lasten elämässä ja kehityksessä. Vanhempina tiedämme, että yksi tärkeimmistä asioista on lapsen suojeleminen, joten itsemääräämisoikeuden antaminen lapselle ei välttämättä ole alussa helppoa. Tämä on täysin normaalia.

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit järjestää lapsesi huoneen vaihe vaiheelta niin, että hän voi nauttia harmoniseen kehitykseen tarvitsemastaan vapaudesta.

Varmista esteettömyys

Vaikka meille aikuisille tuntuu itsestään selvältä, että kaikki tavarat ovat meille sopivalla korkeudella ja helposti käytettävissä, lapsilla ei ole tätä mahdollisuutta. He elävät keskellä korkeita esineitä, joita he eivät voi käyttää ennen kasvamista.

Helpoin tapa tehdä huoneesta lapselle esteetön on valita kalusteita, jotka ovat lapselle korkeuden suhteen sopivia, tai vaikka sijoittamalla suoraan lattialle ne muutamat esineet, joita hän aluksi käyttää.

Pidä huoneen sisustus yksinkertaisena

Et tarvitse lapsesi huoneen järjestelyyn sisustussuunnittelijaa. Itse asiassa yksinkertaisuus on turvallinen tie menestykseen.

Valitse seinien maalaukseen vaaleita ja kirkkaita värejä, jotta voit muokata huonetta lapsen tekemillä maalauksilla tai kuvilla, jos haluat tehdä niin tulevaisuudessa. Yritä itse sisustuksessa käyttää vain lapselle tarpeellisia huonekaluja, kuten sänkyä, vaatekaappia ja joitain leluja.

Nukkuminen

Sänky on lapsen iästä riippumatta huoneen keskipiste. Jos lapsesi on pieni, voit sijoittaa patjan suoraan lattialle. Kun kyse on taaperoista, vältä tyynyjen tai pehmolelujen käyttöä turvallisuuden varmistamiseksi unen aikana. Lapsesi kasvaessa voit valita matalan sängyn, jota ei ole sijoitettu suoraan lattialle.

On tärkeää, että patja vastaa lapsesi pituutta, sillä korkea sänky tai runko vaikeuttaa käyttöä ja tekee lapsen riippuvaiseksi aikuisen läsnäolosta omassa huoneessaan.

Leikkipaikka

Yksi lapsen suosikkipaikoista on leikkipaikka, jossa hän voi päästää mielikuvituksensa valloilleen.

Jos tilaa sen sallii, aseta lattialle matto sekä hyllyjä ja koreja leluille. Vauvoille voit lelujen sijasta asettaa silmien ja aivojen kehitystä tukevia valokuvia tai piirroksia. Taaperoille voit asettaa lastenkirjoja tai yksinkertaisia puuleluja.

Pukeutuminen

Vauvan huoneen kolmanneksi tärkein alue on vaipanvaihtoalue. Se ei vaadi paljon esineitä. Lapsen kasvaessa ja taitojen kehittyessä hän pystyy pukeutumaan itse.

Tähän huoneen alueeseen voidaan asettaa matala kaappi, jota lapsen on helppo käyttää itse. Voit valita vaatekaapin, joka on varustettu ripustimilla tai helposti avattavilla laatikoilla. Tässä kaapissa säilytettävien vaatteiden on oltava helppokäyttöisiä ja vuodenaikaan sopivia. Monet vanhemmat valitsevat lasten haalarin, koska se on yksiosainen asu sekä helposti käytettävä ja vaihdettava.

Lapsesi tulee rakastamaan sitä itsenäisyyden tunnetta, jonka vaatteet antavat hänelle joka päivä, vaikka sinä valitsetkin hänen vaatteensa huolellisesti.

Lapsen huoneen nurkkaan voidaan lapsen iästä riippuen kiinnittää seinäpeili, jotta hän voi katsoa peiliin ja saada itseluottamusta tai oppia harjoittelemaan hygieniasta huolehtimista, kuten hiusten harjaamista.

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet