Miten opetat lapsesi rakastamaan luontoa

Tutkimusten mukaan lapsen elämän 14 ensimmäistä vuotta ovat tärkeimpiä sen kannalta, että lapsi voi luoda hyvän suhteen ympäristöön. Lapset ovat luonnostaan kiinnostuneita ulkoilmaelämästä ja eläimistä. Ne kiehtovat heitä, ja he haluavat tehdä enemmän löytöjä.

Vanhemmilla on merkittävä rooli siinä, että lapset saavat yhteyden luontoon. Meidän tulee jatkuvasti antaa heille mahdollisuuksia sitoutua luonnonympäristöön, oli se sitten leikin, patikoinnin, maaseutulomien tai ulkoilmaopetuksen kautta.

Tässä on 4 ideaa, jotka inspiroivat lastasi rakastamaan luontoa:

1. Näytä esimerkkiä

Lapset oppivat enemmän matkimisen kuin saarnaamisen kautta. Jos he näkevät, että vietät kaiken aikasi nenä puhelimessa, he haluavat tehdä samoin. Jos taas osoitat kiinnostusta upeaa luontoa kohtaan, hekin haluavat tutkia sitä. Tee tilaa kalenteriisi ja vietä aikaa ulkona. Puhu luonnosta positiiviseen ja kunnioittavaan sävyyn ja näytä lapsillesi, miten sitä suojellaan.

2. Anna lastesi tutkia ympäristöä, likaantua ja kastua

Lapset tykkäävät likaantua, leikkiä hiekan ja mudan kanssa sekä hypätä lammikoihin. Sen sijaan, että kiellät heitä likaantumasta, sijoita rahaa likaa hylkiviin lasten vaatteisiin tai kanna repussasi ylimääräisiä vaatteita. Anna heidän kaivella maata takapihassa tai lähimetsässä, missä he voivat tutkia maaperän eri kerroksia ja löytää lieroja ja muita luontokappaleita.

3. Sijoita enemmän rahaa seikkailuihin ja muistoihin kuin esineisiin

Lapset muistavat sen ajan, jonka vietät heidän kanssaan enemmän, kuin heille ostamasi tavarat. Laatuaika perheen kanssa voi myös opettaa lapsillesi asioita heitä ympäröivästä maailmasta.

Paras asia luonnon tutkimisessa on se, että nämä aktiviteetit eivät maksa paljon. Jos sinulla ei ole paljon rahaa, voit silti patikoida, ajaa erämaa-alueen läpi, järjestää piknikin tai vaikka mennä puistoon.

4. Opeta heille selviytymistaitoja

Lasten tulee tietää, että he voivat luottaa vanhempiinsa, vaikka emme voi mitenkään olla heidän kanssaan koko ajan. Ulkoharrastusten kautta he voivat oppia joitakin selviytymisvinkkejä, joista voi olla hyötyä, jos he eksyvät. Näiden taitojen hallitseminen voi olla todella hauskaa ja hieno tapa olla yhteydessä luonnonvaroihin. Opeta heidät rakentamaan suoja, löytämään vettä, sytyttämään tuli, etsimään ruokaa ja käyttämään kompassia sekä karttaa.

Meidän ei kaikkien tarvitse olla metsänvartijoita tai tiedemiehiä rakastaaksemme ja vaaliaksemme luonnon kauneutta. Sen sijaan meidän tulee tutkia sitä ymmärtääksemme, miksi luonnon suojeleminen on ratkaisevan tärkeää tulevaisuutemme kannalta.

Keskeistä on antaa lapsille mahdollisuus juosta keppien kanssa ja kokea yhteenkuuluvuus luonnon kanssa. Tästä koulutuksesta on hyötyä sekä heille että ympäristöllemme. Tulevaisuutemmehan on loppujen lopuksi heidän käsissään!

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet

JÄTÄ VASTAUS

Seuraa meitä instagramissa