Mitä sinun tulee tietää, kun lähdet patikoimaan lapsesi kanssa ensimmäistä kertaa

Kuten kaikki tiedämme, luonnossa vietetty aika on tärkeä osa pienokaistemme tasapainoista kasvua ja kehitystä. Jokainen ulkona vietetty hetki on mahdollisuus oppia uusia asioita itsestämme ja ympärillämme olevista ihmisistä, kuten myös luonnosta.

Ulkolämpötilojen noustessa sää on täydellinen perhevaellukselle. Älä unohda valita mukavia kenkiä ja lastenvaatteita niin, että lapsesi voi liikkua vapaasti.

Miksi lasten tulisi lähteä patikoimaan

Patikkaretken aikana lapset voivat käyttää sekä fyysisiä taitojaan että seikkailumieltään, havaintokykyään ja päätöksentekokykyään. He oppivat kasveista, eläimistä, luonnonilmiöistä ja siitä, miten luontoa rakastetaan ja arvostetaan. Ajan mittaan he eivät enää pelkää hyönteisiä, he oppivat käsittelemään odottamattomia tilanteita ja heistä tulee sinnikkäitä ja uteliaita. Pitkä kävely luonnossa merkitsee myös perheen ja ystävien kanssa vietettyä laatuaikaa.

Milloin on oikea aika ensimmäiselle patikkaretkelle?

Olet todennäköisesti miettinyt, milloin on oikea aika lähteä ensimmäiselle patikkaretkelle pienokaisesi kanssa. No, paras aika on silloin, kun tunnet olevasi valmis. Lapsesi iästä riippumatta kaikki sujuu hyvin, kun otat valmisteluissa hänen tarpeensa huomioon. Joukossamme on äitejä, jotka ovat ottaneet alle yksivuotiaita lapsia mukaan vaelluksille. Kun kyse on pienistä lapsista, on hyvin tärkeää sijoittaa laadukkaaseen kantoreppuun, joka on miellyttävä sekä sinulle että pienokaiselle. Neuvomme sinua myös aloittamaan pienestä ja valitsemaan helppoja reittejä.

Patikointiin sopivia lastenvaatteita

Lastenvaatteet ovat erittäin tärkeät, koska ne vaikuttavat siihen kokemukseen, jonka pienokaisesi saa ensimmäisen patikkaretken aikana. Jos hän ei tunne oloaan mukavaksi sen aikana, hän ei välttämättä halua toistaa kokemusta.

Lämpötilan vaihtelut voivat olla ongelma vuorilla patikoidessa. Tärkeintä on pukea lapsesi useaan vaatekerrokseen. Pue lyhythihainen t-paita alimmaiseksi ja lisää toinen lämpimämpi kerros, joka on mieluiten myös tuulen- ja vedenpitävä. Suosittelemme myös pitkien housujen käyttöä, jotta pienokaisesi iho suojataan naarmuilta, tikuilta tai muilta ärsytyksiltä. Älä unohda ottaa mukaan hattua, jotta voit suojata pienokaistasi auringolta.

Mitä sinulla tulee olla repussasi

Kun pakkaat reppuasi, älä unohda ottaa mukaan joitakin perustarvikkeita:

Vesipulloja
Herkullisia eväitä, jotta voit palkita pienokaistasi hetkinä, jolloin hän menettää innostuksensa
Antibakteerisia/desifioivia kosteuspyyhkeitä
Liimasiteitä
Aurinkovoidetta
Pinsetit tikkujen poistoon
Hakaneuloja (jos jokin vaatekappale repeytyy patikoinnin aikana)
Aurinkolasit
Muovipusseja roskia varten

Miten patikoinnista tehdään hauskempaa pienokaiselle

Ensimmäinen patikkaretki on haaste sekä vanhemmille että lapsille. Ajatus vuoristopolusta saattaa ensin tuntua ylivoimaiselta. Tässä on joitakin ideoita, joiden avulla voit tehdä patikoinnista houkuttelevampaa:

Ota lapsesi mukaan retken suunnitteluun. Hän on paljon innokkaampi lähtemään, jos hän oli mukana päätöksenteossa ja sai muutaman tehtävän, vaikka kuinka yksinkertaisen.

Vältä nimityksen ”patikointi” käyttämistä. Se voi saada pienokaisen ajattelemaan jotain väsyttävää, vaativaa tai tylsää. ”Seikkailu” tai ”tehtävä” kuulostaa houkuttelevammalta lapselle.

Leikkikää matkan aikana ”aarteenmetsästystä”. Tehkää lista asioista, joita teidän tulee löytää retken aikana ennen lähtöänne. Muistakaa merkitä listalta löytämänne asiat.

Toinen tapa tehdä patikointi houkuttelevammaksi on antaa johtajan rooli jokaiselle ryhmän jäsenelle, myös pienokaisellesi. Hän opastaa kaikkia muita reitillä, seuraa merkkejä tarkasti ja varmistaa, että kaikilla on tarvitsemansa asiat.

Nauti kauniista ilmasta ja lähde luontoseikkailulle pienokaisesi kanssa! Oikealla valmistelulla perhevaellus on rentouttava kokemus, jonka kautta voit ladata akkusi!

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet