Lasten talvivaatteet ja turvaistuimet

Sää viilenee ja alamme ottaa talvivaatteita esille. Lasten vaatteet pitävät lapset lämpiminä heidän leikkiessään ulkona. Jotkut niistä voivat kuitenkin olla vaarallisia lapselle, jos niitä käytetään turvaistuimessa istuttaessa.

Turvaistuin on autossa välttämätön väline lapsen turvallisuuden kannalta. Valitusta tyypistä riippumatta on tärkeää, että turvaistuinta käytetään oikein, jotta se tarjoaa parhaan mahdollisen suojan onnettomuudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että se on asennettu oikein ja valjaiden hihna on kiristetty kunnolla.

Varmista, että valjaiden hihna istuu tiukasti ja että se on suhteellisen suorassa linjassa eikä se ole vääntynyt. Sinun on kyettävä saamaan enintään kaksi sormea lapsesi kehon ja valjaiden väliin. Jos välissä oleva tila on suurempi, istuimen tarjoama suojaus vähenee huomattavasti.

Useimmat talvitakit jättävät aukkoja lapsen kehon ja turvavöiden väliin. Tämä lisää riskiä siitä, että onnettomuuden sattuessa lapsi lentää pois istuimesta. Yksinkertainen testi on kiinnittää vyöt talvitakin päälle niin tiukasti kuin mahdollista, ottaa sitten takki pois ja tarkistaa, kuinka paljon tilaa hihnan ja lapsen kehon välillä on.

Toinen tapa testata valjaiden sopivaa kiristystä on tehdä niin kutsuttu puristustesti. Purista hihnaa lapsen olkapään kohdalla, ja jos pystyt tarttumaan hihnaan, se on liian löysä. Säädä valjaiden hihnaa, kunnes sormesi liukuvat suoraan kankaasta.

Turvallinen ja lämmin

Vaikka et voisi käyttää tavallisia talvivaatteita turvaistuimen kanssa, on tapoja, joilla lapsesi voi matkustaa turvallisesti ja pysyä samalla lämpimänä.

– Käytä kerroksia. Valitse erittäin lämmin pohjakerros, joka on valmistettu kankaista, jotka säilyttävät ihon lämmön (kuten villa). Lisää ohut, mutta eristävä pintakerros. iELM-haalari tuntuu ohuelta, mutta se pitää erinomaisesti lämpöä.
– Ota kaikki isot takit pois päältä. Poista kaikki paksut vaatteet, koska valjaiden on oltava mahdollisimman lähellä lapsesi kehoa. Voit käyttää takkia peittona, niin hän pysyy lämpimänä.
– Käytä peittoa. Vauvat liikkuvat turvaistuimessa vähemmän kuin pikkulapset. Voit pitää autossa peittoa ja käyttää sitä peittämään lapsesi, kun olet kiinnittänyt valjaat. Peiton voi siirtää syrjään, kun auto on alkanut lämmetä.
– Lämmitä auto ennen lähtöä. Toinen vaihtoehto on lämmittää auto ennen lähtöä. Tämä on ihanteellista, jos lapsesi on yksin takapenkillä eikä hänellä ole apunaan ketään siirtämään peittoa auton lämmetessä.

Riippumatta siitä, minkä yllä olevista vaihtoehdoista valitset, toivotamme sinulle turvallista ja ongelmatonta matkustamista!

Main Foto: Sharon McCutcheon on Unsplash

Previous Post
Next Post

Leave a Reply