Lapsesi vaatteiden kerrostaminen kylmällä säällä

Talvi on ihana vuodenaika lapsille. Heillä on paljon aktiviteetteja – kaikkea sisällä leikkimisestä kotoisan teehetken viettämiseen ja lumiukkojen rakentamiseen sekä jäätävän kylmässä säässä tapahtuvaan lumisotaan asti.
Heillä on varmasti todella hauskaa, mutta vanhemmille eri tilanteet voivat olla haastavia. He haluavat suojella lapsiaan kaikilta potentiaalisesti vaarallisilta asioilta, ja kylmä ilma on yksi niistä.
Yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista tehdä niin on kerrostaa lasten vaatteet ja samalla varmistaa, että heidän ruumiinlämpönsä on sopiva.


Mitä on kerrostaminen?


Lasten vaatteiden kerrostaminen tarkoittaa usean eri materiaalista tehdyn vaatekerroksen lisäämistä. Niiden tarkoitus on ylläpitää ruumiinlämpöä ja antaa lapsille mahdollisuus poistaa vaatteita, kun heillä on liian kuuma.


Miksi minun tulisi kerrostaa lapseni vaatteet?


Tällä lasten pukemismistavalla on todettu olevan monia etuja. Kun käytät oikeita materiaaleja ja vaatteita, voit ”vangita” ruumiinlämmön ja varmistaa, että vaatteet eivät ime kehon kosteutta ja näin tule märiksi.


Paras tapa kerrostaa lasten vaatteet


Kaikki rakastavat voileipiä! Mutta kuka olisi voinut kuvitella, että lapsi puetaan samalla lailla, kuin jos tekisit kerrosvoileivän? Kyllä, kuulit oikein.
Paras ja helpoin kerrostamistapa on tämän ”kerrosvoileipä”-rakenteen luominen. Asussa on kolme kerrosta, ja voit yhdistellä vaatekappaleita sään mukaan.


Aluskerros


Tämä koostuu ensimmäisistä lasten vaatteista, jotka puet lapsesi päälle. Alusvaatteiden ohella ensimmäisen kerroksen tulisi olla ohut vaatekappale, joka on tiiviisti vartaloa vasten. T-paita tai ohut body on täydellinen vaihtoehto yhdessä leggingsien kanssa. Nämä vaatteet eivät myöskään rajoita liikkeitä.
On suositeltavaa, ettet käytä puuvillaa aluskerroksena, koska tämä materiaali sopii paremmin lämpimään säähän. Puuvilla imee kosteuden ja voi tulla märäksi, mikä voi altistaa lapsesi epätoivotulle vilustumiselle. Aluskerros on siis yksi tärkeimmistä kerroksista lasta puettaessa.


Välikerros


Välikerroksessa taas on enemmän tilaa improvisoinnille. Pääidea, jota tulee noudattaa, on se, että lapsesi tarvitsee paksun välikerroksen, jotta ruumiinlämpö pysyy yhteydessä ensimmäiseen vaatekerrokseen, josta jo puhuimme. Muista: mitä pulleampi, sitä lämpimämpi!
Joitakin esimerkkejä lasten vaatteista, jotka sopivat hyvin välikerrokseksi, ovat toppa- tai fleecetakit, ja fleecehousut sopivat hyvin housuiksi.


Kuorikerros


Tämä kerros, jota monet vanhemmat myös pitävät ”kaikkein tärkeimpänä” sisältää mieluummin tuulen- ja vedenpitävät haalarit. Tämä on hyödyllistä, koska kuorikerroksen tarkoitus on suojella kahta muuta kerrosta sateen ja lumen kaltaisilta sääolosuhteilta.
On tärkeää, että myös kuorikerros koostuu joustavista lasten vaatteista, jotka eivät rajoita lapsen kehon liikkeitä.
Joitakin sopivia vaatekappaleita kuorikerrokseksi ovat esim. vedenpitävät takit, housut tai bodyt, fleecevaatteet tai villavaatteet.
Nyt kun tiedät ”kerrosvoileipätyylisestä” kerrostamisesta, voit olla rauhallisin mielin tietäen, että pienokaisellasi on erittäin hauskaa ulkona, eikä hänellä ole kylmä!

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet