Laita ruokaa lapsesi kanssa. Pue hänet sopiviin lasten vaatteisiin ja nauti Montessori-aktiviteeteistä

Kun menet Montessori-päiväkotiin tai -kouluun, olet varmaankin jo huomannut, että monet opetusvälineet ovat pienoismalleja keittiötarvikkeistamme. Tällainen kasvatus korostaa käytännön taitojen omaksumista jo varhaisessa iässä. Tarkoitus on, että lapsi oppii hallitsemaan liikkeitään ja tulee itsenäiseksi.

”Älä koskaan auta lasta tehtävässä, jonka hän tuntee hallitsevansa täydellisesti”, neuvoo Mara Montessori, tämän koulutusjärjestelmän perusta.

Älä murehdi siitä, että lapsesi likaantuu! Voit valita lasten vaatteet, joiden malleihin on painettu lasten tekemiä hauskoja juttuja. Laadukas puhdistusaine ja pesukone ratkaisevat mahdolliset keittiössä sattuneet vahingot hetkessä. Valitse luomupuuvillavaatteet näitä aktiviteettejä varten, koska ne kestävät useita pesukertoja ja ne ovat pehmeämpiä kuin ne, joita valmistetaan massamaataloudessa.

Tässä on muutamia Montessori-aktiviteetti-ideoita, jotka kehittävät lapsen itsenäisyyttä ja kognitiivisia sekä aistillisia kykyjä.

Montessori-aktiviteettejä alle 1-vuotiaille vauvoille

Tässä iässä lasta houkkuttelee aistillinen maailma, joten kaikki, mikä liittyy ääneen, väriin ja liikkeeseen. Anna hänen nähdä, haistaa ja maistaa ainesosia, joita käytät lounaan valmistukseen. Pitkä tuoli tai oppimistorni auttavat häntä tarkkailemaan tarkasti kaikkea, mitä teet.

Kerro hänelle kaikki reseptin vaiheet ja anna hänen auttaa pienissä askareissa, kuten vihannesten ja lehtien pesemisessä. Älä unohda pukea häntä helposti pestäviin lasten vaatteisiin.

Montessori-aktiviteetit 1-2-vuotiaille lapsille

Lapsesi hallitsee liikkeitään paljon paremmin. Voit pyytää häntä auttamaan kuorimaan hedelmät (banaanit ovat hyvä idea), pilkkomaan vihannekset (käytä lapsille tarkoitettua veistä) tai vaivaamaan taikinaa.

Hyvä idea on näyttää hänelle, miten kattaa pöytä ja pyytää häntä huolehtimaan tästä tehtävästä. Huomaat, että hän tuntee itsensä tärkeäksi ja hyödylliseksi!

Kun olet lapsesi kanssa keittiössä, ja hän kiinnostuu astioiden pesemisestä, näytä hänelle hitaasti, miten pestä kattila ja anna hänen sitten pestä lautanen, muki tai jokin muu esine. Edessäsi on vasta aloittelija, joten pue hänet vedenpitäviin lasten vaatteisiin kastumisen välttämiseksi.

Montessori-aktiviteetit 2-3-vuotiaille lapsille

Pieni kokki voi toisen vuoden jälkeen olla erittäin luotettava apu keittiössä. Voit antaa taaperollesi tehtäväksi valmistaa ruoanlaiton ainesosat, kuten:

  • kuoria valkosipulin tai sipulin;
  • leikata salaatinlehdet ja sekoittaa ne kastikkeen kanssa;
  • raastaa juusto;
  • puristaa sitrushedelmät.

Pue hänet mukaviin lasten vaatteisiin, jotta hän voi tuntea itsensä vapaaksi. Voit löytää hauskoja vaihtoehtoja, jotka on tehty pehmeästä luomupuuvillasta.

Kun lapsesi on täyttänyt kolme vuotta, voitte aloittaa valmistamaan helppoja reseptejä yhdessä: keksejä, torttuja, jäätelöä jne. Kuka tietää, annatko oman panoksesi tulevan Jamie Oliverin ruoanlaittokoulutukseen!

 

Kuva: 30somethingmamma

 

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet