Kuinka valita lapsesi vaatteet esikouluun?

Joka vuosi, kun koulu on alkamassa, vanhempainblogit ja vanhempien ryhmät Facebookissa puhuvat kaikki yhdestä asiasta: minkä lapsen vaatteet tulisi valita päiväkodiksi.

Olitpa jo saanut luettelon vaatteista päiväkodista tai yrität löytää inspiraatiota verkosta, älä paniikkia. Asiat eivät ole niin monimutkaisia kuin miltä ne näyttävät. Hyvin tehty suunnitelma auttaa sinua selailemaan satoja luetteloita ja suosituksia, jotka löydät verkosta.

Tässä on muutama ehdotus, jotka auttavat sinua järjestämään paremmin:

Ostosuunnitelma

Aloita määrittämällä pääluokat lasten vaatteille, joita tarvitset kouluvuoden aikana. Helpoin tapa on suunnitella pikkulasten vaatekaappi kerroksittain, joita voit käyttää erikseen tai yhdessä vuodenajasta riippuen.

Alusvaatteet

Jos lapsi ei ole vaippavapaa, joudut tuomaan ainakin yhden sarjan ylimääräisiä alushousuja noihin epämiellyttäviin tilanteisiin. Sinun olisi parempi käyttää luonnollisia kankaita, kuten orgaanista puuvillaa, bambua tai modaalia. Riippuen siitä, kuinka usein aiot käyttää pesukonetta, voit laskea, kuinka monta alushousua sinun on ostettava.

Talvella sinun on lisättävä villasukat ja sukat luetteloon. Ne ovat korvaamattomia pakkaspäivinä tai leikkiessään lumessa.

Pohjakerros

Olipa kyse liivistä, T-paidasta tai pitkähihaisesta aluspaidasta, nämä esineet täyttävät useita rooleja, keväästä talveen. Voit käyttää niitä ulkoisena kerroksena lopputalvella ja syksyn alussa. Kun lämpötila laskee, lapsesi käyttää niitä paksumman vaatteen alla ulkona.

Heidän tehtävänään on imeä hiki ja pitää kehon lämpö mahdollisimman lähellä ihoa. Myös tässä tapauksessa suosittelemme valitsemaan luonnonkankaita, kuten orgaanista puuvillaa tai villaa. Koska ne ovat pikkulapsesi ihon vieressä, on parempi valita vaatteet, joita ei ole käsitelty kemiallisesti. Tarkista puuvillan etiketti ja valitse kankaat, joilla on orgaaniset sertifikaatit (kuten GOTS – Global Organic Textile Standard – korkein kangassertifikaatti). Tämä sertifikaatti on takuu siitä, että kaikki puuvillalle altistuneet prosessit, siemenistä kankaisiin, olivat turvallisia ympäristölle ja ihmisille.

Koko kouluvuoden ajan voit ostaa muutaman sarjan puseroita ja säärystimiä, joita lapsesi pukeutuvat luokassa tai ulkona paksumpien vaatteiden alle. Jotkut äidit suosittelevat jopa 10 sarjaa, toiset ajattelevat 4-5. Voit päättää numeron sen perusteella, kuinka usein aiot pestä ja kuinka tuhma lapsesi on. Jos lapsesi on pienoiskuva Picasso, kannattaa ehkä varmistaa, että sinulla on tarpeeksi vaatteita estääkseen hänen luovuuttaan.

Keskimmäinen kerros

Toista kerrosta voidaan käyttää ylimääräiseen lämpöön pakkaspäivinä, mutta myös ulkokerroksena syksyllä tai keväällä.

Suosittelemme kahta tai kolmea pakollista tuotetta: jumpperi / neuletakki, huppari ja puuvillahaalari, kuten iELM: n. Jälkimmäisellä on etu, joka on helppo laittaa päälle ja pitää lapsesi lämpimänä kaikkialla.

Tähän luokkaan kuuluvat myös ulkohousut. Voit valita farkut, koska ne ovat likaa kestäviä, mutta muutama pari mukavia puuvillajerseyhousuja on kätevä sisäkäyttöön. Toisin kuin farkut, trikoot eivät haittaa lapsesi liikkeitä. Niitä voidaan käyttää myös päivällä päivähoitoon päiväkodissa.

Ulkokerros

Tämä luokka sekoittaa yleensä suurimman osan vanhemmista. Verkkoluetteloissa on syksyn takit, talvitakit, sade- ja tuulenpitävät takit, joista jokaisella on sopivat housut. Budjetti kasvaa räjähdysmäisesti, pulssi käy villinä ja paniikki on asettumassa sisään. Jos otat myös huomioon, että kasvava lapsi käyttää näitä esineitä vain kauden ajan, saat jo hyperventilaation.

Voit tietysti ostaa joukon kutakin luokkaa tai, jos haluat suojata budjettiasi ja sinulla on rahaa talvilomalle, löydät älykkäitä ratkaisuja kattamaan laajemman tilanteen.

Softshellilla on etuna suorittaa monia rooleja: se säilyttää sisällä olevan lämmön, se on tuulta ja vettä hylkivä ja antaa ihon hengittää. Koska softshell on tekninen kangas, se on kevyt eikä rajoita lapsen liikettä. Nämä vaatteet on myös helppo puhdistaa, ja ne ovat bonus mudan, hiekan tai lätäkköjen ystäville. Jos ostat softshell-haalarin (tai kaksi, jos sinulla on varaosa), pystyt kattamaan koko kylmän kauden, mukaan lukien märkä tai tuulinen sää. Voit lisätä ylimääräisen kerroksen tai kaksi haalarin alle ja käyttää sitä myös talvella.

Kengät

Lastentarhaan tarvitset mukavat sisätossut. Ne, joilla on joustava, liukumaton pohja ja helppo laittaa päälle, ovat parempia pienimmille (lapset, jotka eivät ole tottuneet sitomaan kengännauhojaan, pitävät erittäin tarranauhasta).

Ulkoiluun sinun on ostettava vähintään 3 paria koko lukuvuodeksi: pari kenkiä tai kevyitä saappaita syksy-kevätkaudelle, pari sadesaappaita ja pari lumisaappaita

Emme suosittele sinua ostamaan useampaa kuin yhtä kengän tyyppiä. Lapsen iän perusteella heidän jalkansa siirtyvät seuraavaan kokoon 2-6 kuukaudessa.

Kiinnitä huomiota, kun valitset kengän koon. Mittaa jalka ja noudata valmistajan koko-opasta. Mitat voivat vaihdella eri tuotemerkkien välillä.

Talvitarvikkeet

Sijoita sarjaan, joka on valmistettu hatusta, huivista ja käsineistä koko kauden kattamiseksi (tai jos olet onnekas, jopa ensi talvena). Valitse lämpimiä kuituja, kuten merinovilla, alpakka tai kashmir. Valitse syksy-kevät orgaaninen puuvilla.

Vauvoille balaclava voi olla parempi sijoitus, koska se säästää sinua ostamasta erillistä huivia.

Budjetista, iästä tai kokemuksesta riippumatta toivomme, että yllä oleva luettelo auttaa sinua tekemään oman suunnitelman tämän vuoden ostoksille.

Main photo credit: https://www.itziarpsicologa.com/tag/genio/

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet

JÄTÄ VASTAUS

Seuraa meitä instagramissa