Kaunis asento ja terve sarake – Jooga lapsille

Joogasta puhuttiin todennäköisesti ensimmäisen kerran 5000 vuotta sitten, määritellään harjoitusten ja meditaation yhdistelmänä. Intian ulkopuolella, tämän perinteisen hindulaisoppilaitoksen syntymäkoti, jooga on ensisijaisesti korreloitu Hatha-joogaan sisältyvien tehtävien harjoittamiseen (asane).

Joogan tekemisen taito on viime vuosina osoittanut myös hyödyt lasten maailmassa. Yhä useammat vanhemmat huomasivat, kuinka hyvin lapset tuntevat joogin opetuksiin perustuvan toiminnan. Joissakin maissa, lasten jooga on sisällytetty koulun opetussuunnitelmaan.

Jooga-luokan vaatteet ovat mukavia. Lapset pukeutuvat vaatteisiin, joita he tuntevat olonsa mukaviksi ja joissa he voivat suorittaa tiettyjä olennaisia liikkeitä: puuvillan potkupuvut ovat hyvä idea koska ne tarjoavat riittävästi tilaa lapsen joustavuudelle. Joogan väline laskee vain peruselementin: joogamatto, jonka tarttuvuuden tulisi olla hyvä ja pinnan tulee olla pehmeä, ei jäykkä.

Joogatunnin kesto vaihtelee 45 minuutista 2-3 tuntiin ja jopa enemmän tunteihin, riippuen joogin tasosta tai mieltymyksistä. Lasten joogaa harjoitetaan aina opettajan läsnä ollessa, joka voi korjata virkaa tai joka voi tarjota tukea, neuvoja, tasapainottamista.

Jooga parantaa merkittävästi lapsen asemaa. Sarake opettaa helpommin oikeaa asentoa, joka on normaalia. Nykyisen käytännön mukaan selkärangan muodonmuutos on mahdollista estää. Myös fyysiset taidot paranevat huomattavasti, joogapostit korostavat kehon voimaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lasten jooga edistää heidän emotionaalista tasapainoaan ja hyvää akateemista suorituskykyään. Jooga voi olla ratkaisu jopa monimutkaisemmissa tapauksissa, kuten lapset, joilla on ahdistusta, autismia, kaikenlaisia häiriöitä, skitsofreniaa. Myös lapsille, joilla on ADHD, jooga voi olla polku lähes normaaliin käyttäytymiseen.

Kannustetaan lapsia harjoittelemaan joogaa, vanhemmat tukevat poikiaan tai tytärtään keskittymisvaltansa kehittämiseksi, luottamaan omiin vahvuuksiinsa, parantamaan kehon koordinointia ja vahvistamaan mielen ja ruumiin välistä yhteyttä, kaikki ovat erittäin hyödyllisiä pienten tulevaisuuden kannalta. Jooga-luokan laitteiden valitseminen voi olla toimintaa lasten kanssa: mikä kohde lastenvaatteista on tänään paras ja sopiva jooga-luokka?

Olemmeko vakuuttaneet sinut? Oletko valmis juniorisi osallistumaan ensimmäiseen joogatuntiin?

Previous Post
Next Post

Leave a Reply