iELM:n suosittelema perhelomakohde: Schönbrunnin alue Wienissä, Itävallassa

Koska olemme jatkuvasti etsimässä inspiraation lähteitä ja tapoja viettää laatuaikaa perheen kanssa, iELM tutkii Schönbrunnin maakuntaa, UNESCOn maailmanperintökohde; upeaan kompleksiin kuuluu laaja puisto, Schönbrunnin palatsi ja maailman vanhin eläintarha.

Kun iELM on läsnä verkossa Suomen alueellakin, olemme noin kaksi ja puoli tunnin lentomatkan päässä paljon rakastetusta pääkaupungista – Wienistä. Pakkaamme nopeasti lasten vaatteita, varmistamme, että meillä on verkosta ostettuja lentolippuja mukanamme ja lähdemme matkaan!

Schönbrunnin kokonaispinta-ala ulottuu noin 17 hehtaariin ja se on yli 700 eksoottisten eläinlajien koti, jopa joidenkin uhanalaisten lajien. Tämä eläintarha perustettiin vuonna 1752, aluksi se oli eksentrisen eurooppalaisen keisarin „eläinnäyttelyä”.

Tämän suuren ja upean maakunnan vierailua suositellaan ympäri vuoden. Sisällä on erikoisaiheisia rakennuksia, kuten Terrarium, Aquarium, Rainforest. Lapset kiehtovat näiden rakenteiden herättämiä maailmoja ja kaikki uutuudet yllättävät heidät. Älä huoli ruoasta: voit käydä entisessä keisarillisessa salongissa, missä aamiaista tarjoiltiin, ja siitä on tullut nykyään ravintola ja kahvila; toinen itävaltainen ravintola, joka odottaa ujosti vieraita. Klo 09:00 alkaen voit tutustua Schönbrunnin ihaniin puutarhoihin. Keltaiset ja vihreät junat ovat käytössäsi, ne yhdistävät maakunnan tärkeitä kohtia.

Tämän eläintarhan erityispirteet ovat lupaavia sekä ihmiskunnan tulevaisuuden että eläinlajien pysyvyyden näkökulmasta. Schönbrunnin alueella omistautuneet tutkijat pyrkivät suojelemaan jatkuvasti uhanalaisia eläimiä. Näiden pyrkimyksien ja sovelletun tieteen seurauksena tässä eläintarhassa syntyi ensimmäinen norsu keinosiemennyksen tuloksena.

Kuinka iloisia lapset ovat nähdessään orangutangit, jättiläispandat, koalakarhut, sarvikuonot, norsut, hylkeet, kirahvit! Uuden kokemuksen herättämät tunteet, matkustamisen ilo ja uskomattoman paikan uutuus määrittävät Schönbrunnissa vietetty päivämme. Rohkaise lapsia tulemaan ympäristönsä ystäviksi, varsinkin kun heillä on oikeat ulkoiluvaatteet!

Schönbrunn, Eläitarha, Lapsuus
Previous Post
Next Post

Leave a Reply