Hyvää huomenta, rouva Chia-vanukas!

Aamurusko herättää hitaasti ja vähitellen, tuo meidät takaisin unelmamaailmasta todelliseen ja kauniiseen aamuun. Raskailla silmäluomilla ja vielä haaveillessamme olemme menossa hitaasti keittiöön. Kahvin ystävät tuntevat jo vastajauhetun kahvin kutsuva tuoksu, ja toiset, jotka pitävät enemmän teestä nauttivat joka hetkestä, kun he odottavat infusioota mustasta teestä, yhdistettynä pieneen kookosmaitoon.

Aamiainen on erittäin tärkeä ihmiselle ja ihmiskeholle, sillä se panee meidät ajattelemaan uutta päivää ja se valmistaa meitä fyysisesti, energisesti ja henkisesti käyttämään mahdollisimman tuottavasti, positiivisesti ja rauhallisesti edessämme olevaa 24 tuntia. Tuoreiden äitien osalta aamiainen on välttämätöntä voidakseen suorittaa uuden roolinsa „supersankarina” – joka aamulla poikeuksetta, riippumatta siitä oliko edellisen yön unta levollinen vai ei. Aamiaisella tasapainoisen ja maukkaan aterian tarjoama uusi energia-impulssi antaa äideille mahdollisuus monenlaisiin ihmeellisiin aktiviteetteihin vauvan kanssa.

Ja koska joskus tarvitsemme enemmän inspiraatiota, haluamme nyt jakaa kanssasi yksi niistä resepteistä, jotka hurmasivat meidät iELM:issä yksinkertaisuudella.

Jo ennen nukkumaanmenoa laitetaan 150-200 grammaa chia-siemeniä kulhoon, sitten lisätään 150-200 grammaa joko vettä,  joko minkäänlaista maitoa, joko jogurttia, maun mukaan. Aamuun mennessä chia-siemenet imeytyvät ympäröivään nesteeseen, muuttuen kompaktiksi vanukasiksi.Sitten lisätään yksitellen 75 grammaa hapankirsikkaa, 75 grammaa leikattua ananaskuutiota, 50 grammaa cashew-pähkinää, 50 grammaa kypsää pähkinää ja pisara kanelia.
Aloitetaan vanukkaan koristelua. Laitetaan  keskimmäisissä ympyröissä ensin kirsikat mehuillaan, sitten ananaskuutiotkin.
Vanukkaan keskukselle laitetaan cashew-pähkinöitä raakana ja suolattomana, tai vähän ruskistettuna etukäteen uunissa. Paikoitellen sirotetaan pähkinätkin, myös ruskistettuna, mutta  suolattomana.
Hedelmilllä ja pähkinöille valmistetun chia-vanukkaan päälle pieneen määrään ripoteltu kaneli tuo sen erityisen maun. Olemme valmiita maistamaan!

Miksi pidämme tästä reseptistä niin paljon? Se on yksinkertainen: kulhoon yhdistämme monia aineksia, joilla on superominaisuuksia ja jotka jotka hyödyttävät kehomme; pidämällä reseptin pohja – chia-vanukas –, voimme käyttää mitä tahansa muita hedelmiä ja siemeniä makujen ja mieltymysten mukaa; reseptin mainittava vahvuus on se, että aamiaisen valmistelu kestää noin 3 minuuttia.

Hyvä ja terve päivä alkaa jo aamulla!

SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet