Esikuvat Etelä-Amerikasta: hymyilevät ja tanssivat ”calacas” ja ”calaveras”

Syyskausi ei ainoastaan tarjoa meille runsasta satoa ja monivärisiä unelmamaisemia, mutta myös monia erityisiä juhlia, jotka ovat samanaikaisesti perinteisiä ja yllättäviä. Tämän maailman eksoottiset kulttuurit kiehtovat meitä iELM:ssä, koska ne ovat vaihtelevia, ainutlaatuisia ja siten olemme saaneet ne itsellemme inspiraation lähteeksi.

Tänään haluamme kertoa sinulle Meksikon suuresta juhlasta, joka on hyvin erityinen… kuolleiden sieluille omistettu juhla – Dia de los Muertos (Kaikkien Sielujen Päivä), joka kuuluu UNESCOn kulttuuriperintöön. Tämän juhlan keskeinen ajatus on se, että perhe ja ystävät kokoontuvat ilolla muistamaan ja rukoilemaan ihmisten puolesta, jotka eivät enää ole heidän kanssaan, tukien näin sielujen henkistä matkaa. Juhlan alkamispäivä on 31. lokakuuta, päivä, joka osoittaa myös muita tunnettuja juhlia, kuten Halloween, Pyhäinpäivän aatto, Kaikkien sielujen päivä.

Monilla iELM:n tuottamilla lasten ulkoiluvaatteilla on Dia de los Muertos-juhlan perinteihin liittyvä graafinen suunnittelu. Huokuttelevat, vilkkaat värit ilahduttavat lapsia ja tuovat heille hyvää tuulta ja iloa.

Seuraamalla muinaisia tapoja ja perinteitä, juhlaa varten valmistetaan perinteiset elementit, kuten pienet alttarit (ofrendas), atsteekkien erityiset kukat – kehäkukat, kuolleiden lempiruoat ja -juomat, kuten kallon- tai kaninmuotoiset makeat sämpylät munalla. Tämän juhlan suosituin symboli on kuitenkin ”calavera” kallo, joka voidaan löytää sekä värikkäillä naamioilla, kutsuttu epävirallisesti luurangoksi (”calacas”), että kallomuotoisilla mini-makeisilla, valmistettu sokerista tai suklaasta; näiden calaveras-kallojen kirkkaat värit symboloivat kuolleiden ihmisten ainutlaatuista persoonallisuutta ja elinvoimaa. Koristeellisia luurankoja voidaan myös veistää puusta ja ne ovat usein kuviteltuja juhlavaatteissa, laulaen ja tanssien, jotka ovat onnellisen tuonpuoleisen maailman merkkejä.

Imprimeu Calavers pe Softshell

Voidaan sanoa, että calaveras-kallojen voimakkaat värit innoittivat meitä ja käytämme näitä lastenvaatteiden painatuksena varmistaakseen lasten hymyn. Softshell haalareiden ja mukavien hattujen painatukset eroavat kauniisti ympäristöstä, jossa lapset harjoittavat toimintaansa; siis olemme hyvin täytettyjä ja onnellisia, että olemme löytäneet inspiraation tätä lähdettä.

Kuinka sinä pidät lastenvaatteista meksikolaisella ”calaveras” și ”calacas”-kuviolla?

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet

JÄTÄ VASTAUS

Seuraa meitä instagramissa