5 tapaa opettaa lapsellesi toinen kieli

Monimuotoistuvassa ja globalisoituvassa maailmassa kykyä puhua toista kieltä arvostetaan korkealle, ja se tarjoaa monia taloudellisia, sosiaalisia ja intellektuaalisia etuja. Tämän takia monet meistä haluavat opettaa lapsillemme toisen kielen aivan pienestä pitäen.

Lapset, jotka osaavat tai opiskelevat vähintään yhtä vierasta kieltä ovat avarakatseisempia, ajattelevat joustavasti ja oppivat uuden kielen helpommin tulevaisuudessa. He ovat myös keskittyneempiä, luovempia tai jakavat huomiotaan enemmän ja ajattelevat paremmin kriittisesti.

”Pikkulapset hämmentyvät, jos he kuulevat useita kieliä ympärillään” on yksi yleisimmistä myyteistä liittyen kielten opiskeluun. Lapset erottavat heidän ympärillään puhutut kielet toisistaan. Kun he ovat 4-5-vuotiaita, he alkavat saavuttaa metalingvistisen tietoisuuden tason, eli he ovat tietoisia opituista vieraista kielistä ja voivat miettiä, miten niitä käytetään.

Tässä on 5 tapaa, joiden avulla voit opettaa lapsellesi toisen kielen:

1. Oppiminen leikin kautta

Oppiminen leikin kautta on hyväksi havaittu menetelmä vieraan kielen oppimiseksi. Etsi verkkopelejä tai -sovelluksia, kuten interaktiivisia palapelejä. Pienokaisesi voi oppia värit, eläimet tai laskea vierailla kielillä.

2. Lasten TV-ohjelmat

Valitse suosikkialustasi elokuvien katsomiseen ja valitse lapsesi kanssa uusi ohjelma, jota haluatte katsoa, joka on dubattu sille kielelle, jonka haluatte oppia. Jos se on mahdollista, lisää tekstitys sillä kielellä. Prosessi on paljon tehokkaampi, jos pienokaisesi näkee transkriptiot kuulemastaan.

3. Keskustelut muiden ihmisten kanssa

Voit löytää verkko-ohjaajan, jonka äidinkieli on lapsesi opiskelema kieli. Järjestä tapaamisia niin, että lapsesi voi harjoitella puhumista uudella kielellä. Kasvotusten tapaaminen/verkkokeskustelu 30 minuutin ajan kerran viikossa auttaa heitä edistymään. 

4. Laula ja tanssi

Kuuntele musiikkia, tanssi ja laula lauluja uudella kielellä. Tämä on hieno tapa auttaa lapsia muistamaan uusia sanoja nopeasti, koska he rakastavat musiikkia.

5. Opi jännittävien aktiviteettien kautta

Jos haluat opettaa pienokaisellesi luontoon liittyviä uusia sanoja, pue hänet mukaviin lasten vaatteisiin, menkää ulos ja alkakaa tutkia ympäristöä yhdessä! Entä jos hän oppisi uusia sanoja säästä? Tehkää tieteellinen koe ja muodostakaa sateenkaari.

Älä huolehdi, jos pienokaisesi sekoittaa kielet. Se on hänelle normaalia. Kun lapsesi tajuaa, että hän tekee näin, asiat selkeytyvät ja hän alkaa erottamaan kielet.

Lapset oppivat uuden kielen todennäköisimmin silloin, kun he ovat vuorovaikutuksessa asioiden kanssa, joista he pitävät. Kiinnitä siis huomiota heidän kiinnostuksiinsa ja tee kaikesta mukaansatempaavaa ja hauskaa.

Vaikka mitään yleispäteviä sääntöjä ei ole olemassa liittyen vieraan kielen opettamiseen lapselle, vanhempana tärkeintä on antaa tukea, rakkautta ja ymmärrystä.

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet