5 tapaa auttaa lapsia hallitsemaan tunteitaan

Vanhempana oleminen on yksi planeetan tärkeimpiä tehtäviä. Tulevista sukupolvista huolehtiminen on suuri vastuutehtävä. Voi olla erityisen haastavaa, kun nämä pienet ihmiset eivät oikein ymmärrä, mitä heidän elämässään tapahtuu tai miten yleensä elämää hallitaan. Näissä tapauksissa aikuisten täytyy selvittää pienokaisten tuntemuksia ja auttaa myös heitä ymmärtämään niitä.
Tässä on joitakin ideoita hetkille, jolloin lapsesi tarvitsee apuasi ymmärtääkseen tunteitaan:

  1. Mallita rauhallista käytöstä


Lapset matkivat ympärillään näkemäänsä käyttäytymistä. On usein yllättävää nähdä pienokaistesi sanovan tai tekevän muiden ihmisten sanomia tai tekemiä asioita. Tällä tavalla he kuitenkin oppivat ympäröivästä maailmasta. Tekemällä näin lapset käsittelevät ulkopuolisia ärsykkeitä ja oppivat navigoimaan elämässä.
Voit auttaa heitä tekemään tämän miellyttävästi mallintamalla rauhallista käyttäytymistä. Vanhempana olet ensimmäinen ihminen, jota pienokaisesi alkaa matkimaan. Kaikki sinun tekemäsi asiat näyttävät hänen silmissään asioilta, joita myös hänen täytyy tehdä selviytyäkseen ja menestyäkseen.
Käyttäytymällä itse rauhallisesti voit olla varma siitä, että lapsesi oppii oikeat suhtautumistavat kokemiinsa tilanteisiin.


2. Tarjoa vaihtoehtoja


Toinen idea, jota voit kokeilla auttaaksesi lastasi hallitsemaan tunteitaan, on tarjota hänelle vaihtoehtoja. Tämä on helppo toteuttaa käytännössä, kun kyseessä on lasten vaatteiden valinta kaupassa tai aterian valinta kotona. Sen sijaan että valitset hänen puolestansa, anna hänelle kaksi vaihtoehtoa, joista haluat hänen valitsevan. Näin lapsesta tuntuu, että hän hallitsee tilanteen ja että hänen mielipidettään arvostetaan. Mutta loppujen lopuksi sinä olet se henkilö, joka pitää tilanteen hallinnassa.


3. Kysy voitko auttaa/tarjoudu tekemään jotain hänen kanssaan


Lapset oppivat ymmärtämään ja käsittelemään tunteitaan kaiken sen perusteella, mitä heille tapahtuu. Kun näet, että pienokaisesi käy läpi vaikeaa vaihetta, kysy häneltä voitko auttaa. Hänelle voi tulla parempi olo yksinkertaisesti siitä, että hän tietää sinun olevan lähellään. Lapsi ei aina osaa ilmaista tunteitaan, mutta hän tarvitsee aina vanhemman ymmärrystä ja tukea.


4. Puhu hänen kieltään


Jokaisella henkilöllä on oma ”rakkauden kielensä”. Tarkemmin sanottuna kaikilla on yksilöllinen tapa tuntea itsensä arvostetuksi tai rakastetuksi. Joillekin tulee hyvä olo, kun he kuulevat myönteisiä sanoja tai saavat lahjoja, kun taas toiset saattavat arvostaa laatuaikaa. Tilanne on sama lapsista puhuttaessa.
Tarkastelemalla pienokaisesi reaktioita ja mieltymyksiä voit saada hänet tuntemaan itsensä rakastetuksi yksinkertaisten eleiden avulla. Joitakin esimerkkejä on kirjan lukeminen yhdessä tai kenties kivan lahjan, kuten lasten vaatteiden, antaminen hänelle. Lapsi antaa sinun tietää, miten hän haluaa tuntea itsensä arvostetuksi, riippuen hänen mieltymyksistään.


5. Puhukaa siitä, miltä heistä tuntuu, ja kunnioita sitä


Lapsilla on sama joukko tunteita kuin aikuisilla. Suurin ero on siinä, että heillä on monenlaisia tunteita, jotka ovat keskittyneet tiettyihin asioihin, jotka saattavat tuntua vähemmän tärkeiltä kuin aikuisten kohtaamat asiat. On siis erittäin tarpeellista lasten kehitykselle, että heitä ymmärretään ja heihin suhtaudutaan vakavasti, kun he paljastavat tunnetilansa.
Vanhemmat ovat kaikkein tärkeimpiä ihmisiä lapsen elämässä, joten heidän myötätuntonsa auttaa lapsia suunnattomasti. Aina kun lapsesi ilmaisee, että jokin häiritsee häntä, yritä puhua hänelle hänen tunteistaan. Tämä sen ohella, että kunnioitat hänen tunteitaan, voi muuttaa hänen mielialaansa tai päiväänsä.

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet