5 ideaa turvallisista aktiviteeteista lasten kanssa samalla, kun pidät sosiaalista etäisyyttä

Viimeisen 7 kuukauden ajan samaan aikaan, kun useimmat koulut ja lastentarhan sulkivat ovensa ja sosiaalisesta etääntymisestä tuli uusi hallittava taito, vanhemmat ovat ottaneet vastuun lastensa koulunkäynnistä ja tasapainoisesta kehityksestä.

Pandemialla on ollut negatiivinen vaikutus sekä lapsiin että aikuisiin. Monien vanhempien, jotka turvautuivat kouluihin, lastentarhoihin, lastenhoitajiin tai kerhoihin, on täytynyt löytää tapoja energisen lapsen hallintaan töiden ja päivittäisten askareiden lisäksi.

Tässä on joitakin ideoita opetuksellisista aktiviteeteista, jotka eivät altista lastasi virukselle.

1. Opeta hänelle uusi urheilulaji

Vaihtoehtoja on rajattomasti: pyöräily, rullalautailu, rullaluistelu. Valitse yksi, josta molemmat pidätte, ja opeta lapsellesi perusteet. Samalla, kun hän oppii käyttämään taitojaan, lapsesi kehittää tekniikkaansa usean minuutin (ja toivottavasti tunnin) ajan.

Älä unohda käyttää kypärää ja kevyitä lasten vaatteet, jotka eivät estä liikkumista.

2. Anna hänelle askareita

Voit olla niin luova kuin haluat. Voit antaa hänelle yhden askareistasi (sukkien parittaminen pesun jälkeen voi olla todella hauskaa). Joitakin ehdotuksiamme: kasvien kastelu, eläinten ruokinta, kissan harjaus (jos kissa suostuu tähän).

3. Tehkää slimeä

Kun haluat luoda jotain lapsesi kanssa, slime on innostava vaihtoehto. Sen tekeminen on helppoa – ainesosia on vain muutama, ja ne ovat halpoja ja helppo löytää. Verkossa on laaja valikoima reseptejä, joista voit luoda oman slimesi. Sen tekeminen vaatii valvontaasi. Kun slime on valmis, lapsesi leikkii sillä tuntikausia samalla, kun teet töitä tai hoidat askareita.

4. Lavasta tapahtumapaikka aarteenmetsästykselle

Asutpa sitten kerrostalossa tai omakotitalossa, voit järjestää aarteenmetsästyksen lapsellesi. Tarvitset vain muutaman tarvikkeen ja paljon mielikuvitusta sen järjestämiseksi.

5. Lelujen pesu

Tämä aktiviteetti sopii kaikenikäisille. Tarvitset astianpesuvadin, pesualtaan tai ammeen, muutaman lelun ja sienen. Vanhemmat lapset voivat saada muita tarvikkeita, kuten kylpyvaahtoa, elintarvikeväriä tai glitteriä. Saat olla rauhassa ainakin tunnin, mutta siivoamista riittää ilonpidon jälkeen. Hyvänä puolena on se, että voit tehdä töitä kannettavalla lastasi valvoessa.

Vaikka nämä ajat ovat vaikeita ja turhauttavia, on tärkeää löytää resursseja, joiden avulla pysymme optimistisina. Osallistuminen lastesi leikkeihin voi vähentää stressiä merkittävästi.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply