5 hauskaa ideaa lasten kesäaktiviteetteihin

Kesäloma on se kauan odotettu aika vuodesta, jolloin lapsemme rentoutuvat ja irtaantuvat vakiintuneista rutiineista. Tämän vuodenajan taika luo joitakin kauneimpia lapsuusmuistoja, joita pienokaiset kantavat mukanaan elämänsä läpi.

Vaikka lapsesi ei mene kouluun näinä kuukausina, hän voi käyttää fyysisiä, kognitiivisia tai sosiaalisia kykyjään. Kuten kaikki tiedämme, leikkiminen on paras tapa tutkia ja oppia. Puistossa tai perhelomien aikana lapset kokevat uusia tilanteita, joilla on olennainen rooli heidän kehityksessään.

Kesä tuo mukanaan monia muita iloja: lomia isovanhempien kanssa, enemmän ystävien kanssa vietettyä aikaa, retkiä merelle tai vuoristoon tai uusien pelien kokeilua.

Tässä on 5 hauskaa aktiviteettia, joita pienokaisesi tulee rakastamaan:

Jännittäviä polkuja seikkailupuistossa

Yksi parhaimmista tavoista viettää perheviikonloppua on vierailla seikkailupuistossa. Lapset ovat innoissaan, kun he voivat monen tunnin ajan harrastaa puumajoihin kiipeämistä, vaijeriliukumista, jousiammuntaa ja monia muita urheilulajeja. Tämän tyyppisen toiminnan kautta he kehittävät fyysisiä kykyjään, keskittymiskykyä, päätöksentekokykyä ja rohkeutta kohdata pelkoja.
Älä unohda tarkastaa säätä etukäteen, jotta voit parhaiten hyödyntää luonnossa vietetyn ajan. Käytä lastenvaatteita, joissa lapset voivat liikkua vapaasti, ja aloittakaa seikkailunne!

Pitäkää hauskaa ja nauttikaa kesäsateesta

Kauanko aikaa on siitä, kun viimeksi pääsit vapaasti nauttimaan virkistävästä sateesta? Seuraavan kerran, kun kuulet ukkosen jyrinän, eli merkin sateen tulosta, vie pienokaisesi ulos. Tanssikaa, laulakaa, hyppikää lammikoissa ja naurakaa koko sydämellänne! Tämä lievittää stressiä, ja sillä on upea terapeuttinen vaikutus. Voitte myös nauttia kostean ruohon tuoksusta samalla kun teette helppoja hengitysharjoituksia.

Saadaksesi hänet tuntemaan olonsa 100 % mukavaksi, suosittelemme, että puet lapsen vedenpitäviin haalareihin. Kun palaatte kotiin, ota rentouttava kylpy, juo hyväntuoksuista teetä ja lukekaa yhdessä tarina kodikkaiden tyynyjen ympäröimänä.

Katselkaa kauniin yötaivaan tähtiä ja löytäkää tähdistöt

Tähtien taianomainen kauneus kiehtoo useimpia lapsia. Kesäillat ovat ihanteellisia tähtitieteen oppitunneille. Yritä löytää avoin alue, josta on hyvä näkyvyys taivaalle ja jossa ei ole paljon valosaastetta. Asenna sovellus, jonka avulla voit tunnistaa taivaan tähdistöt reaaliaikaisesti. Ota mukaan huopa, jonka päällä voitte maata, ja vihko, johon pienokaisesi voi piirtää löydetyt tähdistöt.

Tehkää aikakapseli ja haudatkaa se

Muistot ovat yksi elämän kallisarvoisimpia aarteita. Tämä ei ole vain vuorovaikutteinen aktiviteetti vaan myös tapa lapsille näyttää läheisilleen mistä he pitävät. Valitkaa esineiden ja kuvien sarja, joka sisältää asioita, joista pienokaisesi pitää eniten, mutta jotka myös edustavat sitä ajanjaksoa, jolloin kapseli tehtiin. Valitkaa säiliö, laittakaa tavarat sen sisälle, sulkekaa se, kiinnittäkää siihen etiketti, joka kertoo milloin se tulee avata, haudatkaa se ja asettakaa muistutus. Älkää unohtako kirjoittaa yhdessä kirjettä, jossa on viesti, jonka pienokaisesi haluaa lähettää tulevaisuuteen!

Kasvattakaa omia mausteyrttejänne

Jos haluat kasvattaa lastasi planeetan suojelun nimissä, tällainen aktiviteetti on oppitunti kestävästä kehityksestä. Kestävä kehitys tarkoittaa pääasiassa luonnonvarojen vastuullista ja tehokasta käyttöä. Omien hedelmien, vihannesten ja mausteyrttien kasvattaminen on hieno tapa auttaa ympäristöä.

Voit aloittaa yrttien istuttamisen kierrätysastioihin lapsesi kanssa. Nämä kasvit ovat hyvä valinta, koska niistä on helpompi pitää huolta. Aterioista tulee varmasti herkullisempia pienokaisesi kasvattamien mausteiden kanssa!

Kesäloma voi olla haastava vanhemmille: lapset haluavat nukkua liikaa tai katsella televisiota liian monta tuntia. On siis tärkeää suunnitella joitakin mukaansatempaavia aktiviteetteja pienokaisellesi!

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet