5 aktiviteettia, jotka tarjoavat lapselle puuhaa kotona

Monet vanhemmat tuntevat itsensä nääntyneiksi kahden suuremmaksi osaksi sulkutilassa vietetyn vuoden jälkeen, rajoitusten ympäröimänä ja työskennellen kotoa käsin. Sisäaktiviteettien suosio on nyt huipussaan, koska monet vanhemmat eivät vieläkään halua viedä lapsiaan puistoihin tai altistaa heitä eri ulkoaktiviteeteille. Pienokaiset ovat täynnä energiaa, ja vanhemmat tarvitsevat resursseja sen kuluttamiseen.
Tässä on lista ideoista, joita voit toteuttaa, kun pienokaisesi on jumissa kotona ilman tekemistä:


1. Tanssibileet


Kun tuntuu siltä, ettet millään saa taaperoa päiväunille, mitä jos pitäisit tanssibileet? Laita musiikki soimaan, ota mukaan lapsesi lempilauluja ja…tanssikaa! Sinulta vaaditaan ehkä vähän kestävyyttä, mutta pienokaisellasi on melkein aina tarvittava määrä energiaa tähän.
Lapset rakastavat olla mukana vanhempiensa aktiviteeteissa, joten pienet tanssibileet, joihin kaikki on kutsuttu, taatusti tuovat onnellisen hymyn kaikkien kasvoille.
Jotta lapsillasi olisi varmasti hauskaa, he tarvitsevat asianmukaisen asun. Pue lapsesi puuvillaisiin lasten vaatteisiin, niin että he eivät hikoile, eivätkä ole alttiita vilustumiselle.


2. Lukekaa kirja yhdessä


Jos etsit rennompaa vaihtoehtoa, valitse lapsesi kanssa uusi kirja tai hänen suosikkikirjansa luettavaksi. Määritä tiettyjä lukuaikoja viikon aikana ja juurruta lapseesi hyvä tapa. Lukeminen ennen nukkumaanmenoa myös parantaa unen laatua.


3. Piirrä tai maalaa


Toinen hyvä mielen harjoitus, joka pitää lapsesi kiireisenä, on maalaaminen. Tämä aktiviteetti voidaan mukauttaa ympäristöösi ja resursseihisi, joten lapset voivat maalata eri esineitä ja pintoja.
Hauska idea on muun muassa maalaaminen käsillä tai luonnosta löydettyjen esineiden avulla, esim. sulkien, hedelmien tai pienten kivien. Monimutkaisuuden karsimiseksi voit aina valita perinteisen paperin. Ja jos huomaat, että pienokaisellasi on taiteellista taipumusta, voit tehdä hänen maalauksistaan pysyviä kankaan avulla.


4. Hauska vaahtokylpy


Jos energinen taaperosi edelleen juoksentelee ympäri taloa, kun olet tehnyt työt ja askareet, valmista hänelle hauska vaahtokylpy. Ota mukaan leikkikaluja sekä lapsille turvallinen suihkugeeli ja valvo häntä, kun hän leikkii. Jos olet itsekin hauskalla tuulella, voit leikkiä hänen kanssaan. Mielikuvitusleikit ovat hyödyllisiä lasten aivoille ja erittäin viihdyttäviä. Tämä aktiviteetti varmasti tekee hänen päivästään onnellisen ja valmistaa hänet yöpuulle.
Suosittelemme, että puet lapsen sopiviin vaatteisiin, koska hauska vaahtokylpy saattaa kestää tavallista kylpyä kauemmin.


5. Rakenna peitosta teltta


Kun ulos ei voi mennä, voit luoda erilaisia hauskoja skenaarioita kodissasi ja ottaa lapsesi niihin mukaan. Näin voitte mennä ”telttailemaan” helposti kotisi sisällä. Rakenna peitosta teltta ja leiki sen sisällä lapsesi kanssa.
Pienokaiset yleensä rakastavat luoda tämän tyyppisiä skenaarioita, ja ne vähentävät välitöntä tarvetta mennä ulos. Voit jopa pukea pienokaisesi telttailuun sopiviin lasten vaatteisiin. Kuvitelkaa yhdessä, että olette luonnossa, tunnette sateen ja tuulen kasvoillanne ja leikitte lammikoissa.


On monia muita hienoja ideoita, joiden avulla lapsesi pysyy kiireisenä sisätiloissa. Nämä kuitenkin kuuluvat kaikkien suosikkeihin ja auttavat sinua luomaan mahtavia muistoja.

EDELLINEN POSTAUS
SEURAAVA POSTAUS

Tuotteet